jueves, 18 de octubre de 2007

El Barri


Can Parellada és un barri de Terrassa, a la part oriental del districte 3 o del Sud, situat al marge esquerre de la riera de les Arenes. Té una superfície d'1,16 km2 i una població de 6.053 habitants el 2005. Porta el nom de la masia homònima del segle XVIII que avui s'aixeca dalt d'un turó a la part sud del polígon industrial de l'altra banda de la riera, entremig de naus industrials i grans magatzems.

Està limitat al nord per l'autopista C-58 Barcelona-Manresa, on hi ha la sortida de Terrassa Ronda, a l'oest per l'avinguda del Vallès, al sud pel nucli de les Fonts i a l'est pel terme municipal de Sant Quirze del Vallès.

A l'altra banda de la riera de les Arenes, al marge dret, s'estén l'extens Polígon Industrial de Can Parellada (1,24 km²), també per sota de l'autopista i fins a la carretera de Rubí (BP-1503), que el separa del polígon industrial de Can Guitard.

Depèn de la parròquia de la Mare de Déu del Roser, a les Fonts, si bé hi ha un centre de culte al carrer d'Europa. La festa major és per Sant Joan, el 23 de juny.

Al nord del barri, tocant a l'autopista, hi ha el centre comercial Carrefour. Disposa d'un centre d'assistència primària (CAP Antoni Creus i Querol, al carrer d'Itàlia) i d'un institut d'ensenyament secundari (IES Ègara, al carrer d'Amèrica).

No hay comentarios: